آشنایی با مهندسی معدن

آشنایی با مهندسی معدن
رشته مهندسی معدن یکی از قدیمی ترین رشته های مهندسی در جهان است که سابقه آکادمیک آن به دوران انقلاب صنعتی در انگلستان بازمی گردد. دانش آموزان این رشته باید دانش خوبی از ریاضیات، فیزیک و علوم پایه داشته باشند. شاگردانش به دلیل انجام عملیاتهای میدانی گاه گسترده در این منطقه، باید از قدرت و توان کافی برای چنین مواقعی برخوردار باشند.
مهندسی معدن و صنایع معدنی از جمله صنایع بالادستی محسوب می شود که نیازهای اساسی و ضروری تمدن بشری را از دیرباز تا به امروز به موادی که از مواد مصرفی سایر صنایع محسوب می شود، تامین می کند. مصالحی مانند مس، سرب، روی، طلا، سنگ های ساختمانی و غیره. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و صنعت، نیاز به مواد معدنی استراتژیک در حال افزایش است، همچنین برای تامین پایدار مواد معدنی به عنوان مواد اولیه صنایع پایین دستی، نیاز به طراحی معادن بزرگتر و عمیق تری وجود دارد و با تبدیل شدن معادن بزرگتر، پیچیدگی مهندسی و طراحی آنها نیز افزایش می یابد.
بازار کار مهندسی معدن
ایران از جمله کشورهایی است که منابع معدنی فراوانی دارد و یکی از ثروت های آن معادن مختلف است. به همین دلیل رشته مهندسی معدن بازار کار دارد و مهندسان معدن نیز درآمد خوبی دارند.
فارغ التحصیلان مهندسی معدن می توانند در بخش های خصوصی و دولتی مرتبط با مراکز اکتشاف، معدن، فرآوری و تحقیقات مشغول به کار شوند. سازمان هایی مانند وزارت معادن و فلزات، وزارت نفت (برای حفاری)، وزارت نیرو (برای آب های زیرزمینی و سدسازی)، وزارت راه و ترابری (برای حفاری تونل و حفاری)، سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی، مهندسان این شرکت در حوزه تونل ها و فضاهای زیرزمینی، شرکت مترو، سازمان انرژی اتمی و…
همچنین مهندسان ماهادن می توانند در معادن خصوصی مرتبط با حرفه خود مشغول به کار شوند و یا در صورت داشتن سرمایه و مجوز کافی اقدام به تاسیس و استخراج معادن و فرآوری مواد معدنی نمایند. دوره آموزشی تعمیر برد در تبریز