اهرم در معاملات فیوچرز چیست
فهرست مقاله
لوریج یا اهرم (Leverage) در معاملات ارز دیجیتال به استفاده از پول قرض گرفته شده جهت انجام ترید اطلاق میشود(آموزش ارز دیجیتال در تبریز). در این حالت، لوریج تریدینگ یعنی وام گرفتن مقداری رمز ارز جهت تقویت قدرت خرید یا فروش با استفاده از سرمایه اولیه پایین. بنابراین حتی اگر سرمایه کمی در دست دارید، میتوانید با استفاده از اهرم به ثبت سفارشهای بزرگتر بپردازید. برای پاسخ به سوال اهرم در معاملات فیوچرز چیست؟؟ تا انتهای مقاله با ما باشید
تاریخچه معاملات فیوچرز
بیایید نگاهی گذرا به سابقه معاملات آتی بیندازیم. شاید باورش سخت باشد ولی اولین سندی که از معاملات آتی وجود دارد، لوح حمورابی است که با قدمت ۳۸۰۰ ساله است! در این لوح کشف شده از شوش (خوزستان)، به قانونی اشاره شده که تاجران میتوانند قیمت فعلی یک کالا را بپردازند و آن را بخرند ولی کالا را در تاریخی در آینده دریافت کنند. بازاری هم برای بستن این قراردادها وجود داشت که معمولا در معابد صورت میگرفت. این سند را میتوان اولین سند کشف شده درباره معاملات فیوچرز دانست.
اولین سوابق مکتوب از این معاملات مربوط است به کتاب «سیاست» ارسطو. او داستان تالس، یک فیلسوف فقیر اهل میلتوس را روایت میکند که از مهارت خود در پیشبینی استفاده کرد و حدس زد که برداشت زیتون در پاییز آینده بسیار خوب خواهد بود. او با اطمینان از پیشبینیاش، با صاحبان کارخانههای روغن گیری زیتون محلی توافق کرد تا پول خود را پیشاپیش بپردازد و زیتونها به علاوه اجاره دستگاه پرس برای روغن گیری را در زمان برداشت تحویل بگیرد.
تالس موفق شد که معامله را با قیمت کمی ببندد، زیرا کسی نمیتوانست پیش بینی کند که آیا برداشت زیتون زیاد خواهد بود یا نه! کشاورزان هم از این قرارداد منتفع میشدند، چون پول را از قبل میگرفتند و ریسک کاهش قیمت در زمان برداشت را از خود دور میکردند. آنها محصولی که هنوز وجود نداشت را فروخته بودند! زمانی که زمان برداشت فرا رسید و افزایش شدید تقاضا برای استفاده از دستگاه روغنگیری زیتون زیاد شد، او قراردادهای آتی خود از پرس زیتون را به رقم دلخواه خود فروخت و درآمد زیادی به دست آورد.
معامله اهرم در ارز دیجیتال چیست؟
پیش از آشنایی با نحوه انجام معاملات اهرمی در حوزه رمز ارزها، ابتدا باید با یک سری مفاهیم اولیه نظیر مارجین (Margin) و وثیقه، لیکویید شدن (Liquidation) و کاربردهای این نوع ترید آشنا شوید. در این قسمت، به بررسی دو نمونه پوزیشن شورت و لانگ لوریجشده نیز میپردازیم.
تفاوت لوریج و مارجین
همانطور که گفتیم، اهرم معاملاتی یعنی افزایش قدرت پوزیشن با استفاده از سرمایه مقروض. بنابراین شما برای آغاز لوریج تریدینگ، به واریز مقداری پول اولیه جهت قرض و وام گرفتن پول از صرافی نیاز دارید. به این سرمایه اولیه، وثیقه میگویند. همانطور که مشخص است، این وثیقه به مقدار اهرم انتخابی و ارزش کل پوزیشن که بهنام مارجین اولیه (Initial Margin) شناخته میشود، بستگی دارد.
مزایا و معایب استفاده از لوریج چیست؟
همانطور که تا به اینجای مطلب متوجه شدید، مهمترین مزیت استفاده از لوریج در ارز دیجیتال، افزایش قدرت خرید و سودآوری بالقوه است. در عین حال، عیب این کار نیز افزایش ریسک لیکویید شدن حساب در صورت نوسان شدید بازار و حرکت رمز ارز مربوطه خلاف جهت پیشبینی شما است.
از دیگر مزایا و معایب لوریج تریدینگ عبارتند از:
مزایا
- ایجاد فرصتهای بیشتر برای دسترسی سرمایه گذاران به فرصتهای معاملاتی بیشتر
- قابل استفاده برای شرکتهایی که بهدنبال ارضای نیازهای مالی کوتاهمدت جهت تملک دیگر شرکتها یا سهام آنها هستند
معایب
- دارای کارمزدهای مختلف نظیر نرخ مارجین و پرمیوم قراردادهای آتی صرفنظر از موفقیت یا شکست در معامله
- پیچیدگی بیشتر و نیاز به صرف زمان و سرمایه اضافی بسته به نیازمندیهای پورتفو
دوره فیوچرز ارز دیجیتال در تبریز
آیا شما هم به دنبال فعالیت در دنیای ارز های دیجیتال هستید؟ حتما می دانید که در جهت فعالیت در این بازار، باید یک سری نکات خاص و کلیدی را مد نظر خود قرار دهید تا در این زمینه با مشکلی مواجه نشوید. استفاده از دوره فیوچرز ارز دیجیتال، یکی از مهم ترین مواردی است که شما باید به آن توجه داشته باشید. به صورت کلی دوره فیوچرز مخصوص ارز های دیجیتال، یکی از دوره های محبوب و شناخته شده به حساب می آید آموزش ارز دیجیتال در تبریز که به علت داشتن یک سری ویژگی های خاص و کلیدی، محبوبیت زیادی هم به دست آورده است. دوره فیوچرز ارز دیجیتال در آموزشگاه آپادانا به شما کمک می کند تا در معاملات فیوچرز شرکت نمایید و نسبت به بهبود وضعیت سرمایه خود اقدام کنید.
بازارهای مناسب فیوچرز
هرجا که چیزی خرید و فروش میشود، امکان انجام معاملات فیوچرز وجود دارد. بازارهای زیر محبوبترین آنها هستند:
- بازار کامودیتیها (مواد اولیه خام مانند فلزات، انرژی و …)
- بازار جفت ارزها (ارزش واحد پولی یک کشور در مقابل کشوری دیگر)
- بازار کریپتو کارنسی (رمزارزها)
- بازار سهام و شاخصهای سهامی
دیدگاهتان را بنویسید