طراح و عیب یاب منابع تغذیه در تبریز
فهرست مقاله
منابع تغذیه سوئیچینگ برای قسمت تغذیه انواع مدار ها و دستگاه ها در نظر گرفته شده اند. (طراح و عیب یاب منابع تغذیه در تبریز)
SMPS چیست ؟
SMPS مخفف Supply Power Mode Switch است. وظیفه SMPS تغییر ولتاژ از یک اندازه به اندازه دیگر است. به طور کلی برق ورودی AC را گرفته و آن را به ولتاژ DC تنظیم شده (Regulated) تبدیل می کند که مورد نیاز مدارها و تجهیزات الکترونیکی است. (طراحی منبع تغذیه خازنی)
آموزش طریقه عیب یابی در منبع تغذیه سوئیچینگ لوازم خانگی
شارژرها، اینورترها و… همه از مدارهای سوئیچینگ استفاده می کنند. زیرا این مدارها در مقایسه با منابع تغذیه خطی که به وسیله ترانسفورمرهای بزرگ، عملیات تبدیل ولتاژ و جریان را برعهده دارند، کوچکتر هستند. به این معنی که فضای کمتری اشغال میکنند، سبک تر هستند، قیمت آنها ارزان تر و بازده و کارایی بالاتری با امکان اعمال ورودی بیشتر ولتاژ دارند و با این وجود بدون به کار بردن رگلاتور هایی با مصرف و هدر دادن انرژی زیاد ، خروجی پر بازده ای دارند. (عیب یابی منبع تغذیه)
آموزش تست منبع تغذیه سوئیچینگ
برای اینکه از سالم بودن و روشن شدن منبع تغذیه اطمینان حاصل کنیم، باید سیمی که دوسر آن لخت است را به سیم های سبز و خاکستری وصل کنیم؛ اگر منبع تغذیه روشن شود مشکلی ندارد اما اگر این اتفاق نیفتد سیم لخت را به سیم های سبز و مشکی متصل می کنیم؛ این بار اگر روشن شد به این معنی است که منبع، برق مناسب و کافی نمی رساند، روی نمایشگر نشان نمی دهد و موقع روشن شدن بوق نمی زند که نشانه سالم بودن است. (تست منبع تغذیه سوئیچینگ)
اگر به تعمیرات مکانیکی و حوزه تعمیرات لوازم خانگی علاقه دارید می توانید در دوره آموزش تعمیر لوازم خانگی در تبریز که توسط آموزشگاه آپادانا برگزار می شود شرکت کنید.
آموزش تست قطعات داخلی منبع تغذیه سوئیچینگ
- آموزش تست خازن: اگر شکل ظاهری خازن تغییر کند دچار مشکل شده است.
- آموزش تست دیود: برای تست سالم بودن دیود، مولتی متر را در حالت تست دیود قرار می دهیم و با عدد نشان داده شده می توان از درستی آن اطمینان حاصل کرد.
- آموزش تست فیوز: مولتی متر را در حالت بوق قرار می دهیم و اگر صدای بوق از هر دو طرف شنیده شد مشکلی در فیوز وجود ندارد.
- آموزش تست رگولاتور: مولتی متر را در حالت ولتاژ قرار می دهیم، دو رقم آخر عدد نوشته شده روی رگلاتور، نشان دهنده ولتاژ خروجی رگولاتور است. پایه وسط COM، چپ ورودی و راست خروجی می باشد. برای هر ورودی که اعمال می شود باید به اندازه همان دو رقم آخر، خروجی گرفته شود تا از درستی رگلاتور اطمینان حاصل شود.
- آموزش تست ترانسفورمر: برای تست ترانسفورمر با مولتی متر، باید پایه های ورودی به هم و پایه های خروجی به هم بوق بزند.
- آموزش تست ترانزیستور: تست ترانزیستور باید خارج از مدار صورت بگیرد. هر دو مدل موجود pnp و npn را توسط سه پایه Base ،Emitter و Collector آزمایش می کنیم. (طراح و عیب یاب منابع تغذیه در تبریز)
آموزش طراحی منابع تغذیه سوئیچینگ
سرفصل هایی که در این قسمت یاد خواهید گرفت:
معرفی بلوکهای مختلف منبع تغذیه سوئیچینگ، توپولوژیهای منابع تغذیه سوئیچینگ، توپولوژیهای منابع تغذیه سوئیچینگ با ایزولاسیون ترانسفورمری، قطعات نیمههادی به کار رفته در یک منبع تغذیه سوئیچینگ;سوئیچ های قدرت، یکسوکنندهها در منابع تغذیه سوئیچینگ، آی سی های کنترل منابع تغذیه سوئیچینگ، المانهای مغناطیسی در منبع تغذیه سوئیچینگ – مفاهیم پایهای مغناطیس و فرومغناطیس، طراحی ترانس منابع تغذیه سوئیچینگ (ترانسفورمر مد Forward)، طراحی ترانسفورمر فلای بک (Flyback)، پایدارسازی حلقه فیدبک منابع تغذیه سوئیچینگ. (طراحی منبع تغذیه جریان بالا)
آموزش عيب يابي منبع تغذيه سوئیچینگ
اگر منبع تغذیه روشن نشود، ابتدا باید مطمئن شویم که کابل و پریز متصل است. سپس خازن های اولیه و فیوز را کنترل کرده و در صورتی که هر کدام سوخته و ازکارافتاده باشند، آن را تعویض می کنیم.
اگر منبع تغذیه گاهی روشن شود و گاهی نشود، ممکن است مشکل از لحیم باشد و اتصال برقرار نباشد.
اگر سیستم با فشردن دکمه power روشن نشود، خازن های ثانویه را بررسی کرده در صورت مشاهده سوختگی، تعویض می کنیم.
اگر در خروجی منبع تغذیه، ولتاژی وجود نداشته باشد، فیوز و مدار یکسوساز پل دیودی را بررسی کرده و در صورتی که هر کدام از آن ها اگر سوخته باشد، آن را تعویض می کنیم.
بهتر است برای آشنایی بیشتر با مفاهیم الکترونیک در دوره تعمیرات برد در تبریز شرکت کنید.