آشنایی با حقوق ملل
آشنایی با حقوق ملل
حقوق بین الملل مجموعه قواعد و مقرراتی است که روابط بین المللی بین اشخاص حقوق بین الملل را تنظیم می کند. در واقع مجموعه هنجارهای حقوقی مرتبط برای کشورها و سایر اشخاص بین المللی در روابط متقابل آنها الزام آور تلقی می شود. حقوق بین الملل اساساً مبتنی بر معاهدات و عرف و نیز اصول کلی حقوقی است که توسط کشورهای متمدن به رسمیت شناخته شده است.
حقوق بین الملل جهانی به قواعدی اطلاق می شود که برای همه کشورها، صرف نظر از اینکه رضایت داده باشند یا نه، الزام آور است. نمونه ای از این قوانین «اصل تعهد وعده» است.
به طور کلی حقوق به دو بخش ملی و بین المللی تقسیم می شود. حقوق بین الملل خود به دو زیر گروه تقسیم می شود: حقوق بین الملل عمومی و حقوق بین الملل خصوصی. اشخاص حقوق بین الملل عمومی دولت ها و سازمان های بین المللی هستند. اشخاص تحت حقوق بین الملل خصوصی اشخاص حقیقی یا حقوقی هستند.
به طور کلی وجود عنصر خارجی در پرونده باعث بین المللی شدن مسائل حقوقی می شود. در مسائل مربوط به حقوق بین الملل باید یک عنصر خارجی وجود داشته باشد. وگرنه اصلا بین المللی نیست.
عناصر خارجی مانند اقامتگاه های مختلف، امضای قرارداد بین دو نفر با تابعیت متفاوت، ازدواج دو نفر با تابعیت متفاوت یا شخصی که در خارج از کشور خود و علیه یک خارجی مرتکب عمل مجرمانه می شود.
حقوق بین الملل دارای دو دسته قوانین است. یکی قوانین و مقرراتی است که روابط افراد را با یکدیگر تنظیم می کند (حقوق بین الملل خصوصی). دوم، قوانین و مقررات حاکم بر روابط بین دولت ها (حقوق بین الملل عمومی).
انواع حقوق بین الملل
اصطلاح “حقوق بین الملل خصوصی” برای اولین بار توسط بار فولکز در سال 1843 با نوشتن کتابی به نام “حقوق بین الملل خصوصی” وارد ادبیات حقوقی شد.
حقوق بین الملل عمومی و خصوصی توزیع وجوه توزیع منابع توزیع بین المللی توزیع اختیارات
تفاوت حقوق بین الملل عمومی و حقوق بین الملل خصوصی، تفاوت در موضوع، تفاوت در منابع، تفاوت در مبانی: مبانی حقوق بین الملل خصوصی عمدتاً اراده یک کشور است و مبانی حقوق بین الملل عمومی منهای اراده دو است.
کشورها یا سایر موضوعات حقوق بین الملل. عدم انطباق در مرجع رسیدگی، عدم انطباق در ضمانت اجرا: حقوق بین الملل خصوصی تا حد زیادی دارای ضمانت اجرای مؤثر و کامل است، اما ضمانت اجرای موازین حقوق بین الملل عمومی بی اثر است و در بسیاری از موارد ناکافی است. در خصوص تعریف حقوق بین الملل نظرات متفاوت و گاه متناقضی وجود دارد، اما با توجه به نظریه اکثریت و تصمیم دیوان دائمی دادگستری بین المللی در مورد لوتوس در سپتامبر 1927، می توان تعریف جامعی را به شرح زیر ارائه کرد:
حقوق بین الملل که یکی از شاخه های حقوق عمومی است، حقوق جامعه بین المللی است; به معنای مجموعه قواعد و مقررات لازم است که از روابط بین المللی ناشی می شود و روابط بین اعضای جامعه بین المللی را تنظیم می کند. دوره لایحه نویسی در تبریز
مطالب زیر را حتما بخوانید
چگونه مشکل برق نداشتن لوازم خانگی را برطرف کنیم؟
8 بازدید
چرا برد یخچال دچار مشکل میشود؟ راهکارهای جلوگیری و تعمیر
7 بازدید
هزینه های قابل قبول مالیاتی کدامند
7 بازدید
بهترین روش یادگیری تعمیرات تجهیزات پزشکی
253 بازدید
آشنایی با انواع هزینه در حسابداری
23 بازدید
آموزش فاکتور زنی در تبریز
10 بازدید