آشنایی با ریاضی
ریاضیات هنر محاسبه اعداد است و همچنین به مطالعه موضوعاتی مانند کمیت (نظریه اعداد)، ساختار (جبر)، فضا (هندسه) و تغییرات (تحلیل ریاضی) میپردازد. در واقع، هیچ تعریف جهانی از ریاضیات وجود ندارد که همه در مورد آن توافق داشته باشند.
آشنایی با ریاضی
ریاضی یک درس اساسی است که درک صحیح آن در آینده تحصیلی دانش آموزان و البته در پیشرفت علمی کشور نقش بسزایی دارد. همچنین شامل کلیه ارتباطات ریاضی با زندگی روزمره، سایر علوم و کاربردها در زندگی علمی آینده دانش آموز می شود و به این ترتیب برنامه درسی و آموزش ارتباط ریاضی را با کاربردهای آن در زندگی و سایر علوم مانند: هنر، طبیعی برقرار می کند. علوم، علوم اجتماعی. و. . . . باید در نظر گرفته شود.
در میان این رشته های علمی که بشر طی هزاران سال به وجود آورده است، ریاضیات جایگاه ویژه و مهمی را به خود اختصاص داده است. ریاضیات با علوم فیزیکی، زیست شناسی، اقتصاد و تکنیک های مختلف متفاوت است. با وجود این، به عنوان یکی از روش های اصلی در تحقیقات مرتبط با علوم کامپیوتر، فیزیک، زیست شناسی، صنعت و اقتصاد مورد استفاده قرار می گیرد و نقش ریاضیات در آینده گسترش بیشتری خواهد یافت.
با وجود این مقاله، همان روش تربیتی جوانان که سقراط و افلاطون برای بیان حقایق والای اخلاقی به کار بردند، همچنان برای علاقه مندان به منطق و فلسفه و برای علاقه مندان به علم، بلاغت و کلام به کار می رود. در واقع در درس های حساب، هندسه و جبر هیچ گاه به لزوم یادگیری آنها برای زندگی عملی اشاره ای نمی شود. تاریخ علم هرگز ذکر نشده است. نظریه های علمی سنگین، اما نتیجه ای جز بیرون راندن دانش آموزان از علم و کاهش تعداد آنها ندارد.
تاریخچه ریاضی
انسان اول با اعداد و شمردن اشیاء اطراف خود به وسیله علم بیگانه بود، یعنی مانند مرغ اهلی تعداد جوجه های خود را می داند، اما به زودی مجبور شد دستگاه شمارش دقیق تری بسازد، بنابراین دستگاه خواندن را با کمک آن ساخت. انگشت او پایه 60 است.
این وسیله قرائت که بسیار پیچیده است، قدیمی ترین وسیله قرائتی است که ردپای آن را در قدیمی ترین اسناد موجود یعنی نوشته های سومری می توان یافت. سومری ها که تمدن آنها حدود هزار سال قبل از میلاد مسیح آغاز شده است، در جنوب بین النهرین، یعنی منطقه بین رودهای دجله و فرات زندگی می کردند. آنها در حدود 2500 سال قبل از میلاد به پادشاهی سامی اکد پیوستند و امپراتوری و تمدن آشور را ایجاد کردند.
حدود 1200 سال قبل از میلاد بود که قبایل اولیه دوریان دیواره های کوه های شمال را ترک کردند تا به مناطق بهتر در جنوب برسند و به شبه جزیره یونان رفتند و سپس قبیله بزرگ خود، اسپارتا را تأسیس کردند. بخش قابل توجهی از ساکنان سابق برای نجات خود به آسیای صغیر و جزایر یونانی دریای اژه گریختند و بعداً در آنجا شهرکهای تجاری یونانی ایجاد کردند.
در این سکونتگاه ها بود که در قرن ششم (ق.م) پایه مکتب یونانی پایه گذاری شد و فلسفه یونانی شکوفا شد و هندسه اثباتی متولد شد. در این میان ایران به یک قدرت نظامی بزرگ تبدیل شد و در سال 546 (پیش از میلاد) بر اثر طرح توسعه ایونیا و سکونتگاه های یونانی آسیای صغیر را فتح کرد.
در نتیجه برخی از فیلسوفان یونانی، مانند فیثاغورث، وطن خود را ترک کردند و به مکان هایی نقل مکان کردند که در جنوب ایتالیا در آنجا ارتقا یافتند. مدارس فلسفه و ریاضیات در «کروتونا» زیر نظر فیثاغورث، در «الیا» زیر نظر گزنفون، زنون و پارمنیدس پدیدار شدند.در حدود سال 480 قبل از میلاد برای آتنیان به مدت 50 سال صلح برقرار بود که دوران خوشی در تاریخ ریاضیات برای آنها بود و بسیاری از ریاضیدانان به آتن کشیده شدند. در سال 431 (پیش از میلاد) با آغاز جنگ “پلوپونز” بین آتنی ها و آسپارتی ها، صلح پایان یافت و با شکست آتنی ها، دوباره مکثی در تاریخ ریاضیات رخ داد.
ظهور افلاطون و نقش او در ریاضیات
اگرچه تغییر در قدرت سیاسی با پایان جنگ پلوپونز قابل توجه بود، او رهبری فرهنگی خود را دوباره به دست آورد. افلاطون در سال 427 (میلادی) در آتن یا اطراف آن متولد شد، در همان سال طاعون بزرگی در گرفت و یک چهارم جمعیت آتن را کشت و باعث شکست آنها شد. در سفرهای طولانی پس از دریافت حکم. بنابراین، او ریاضیات را زیر نظر تئودوروس در سواحل آفریقا آموخت. هنگامی که افلاطون در حدود سال 387 (پیش از میلاد) به آتن بازگشت، دانشگاه معروف خود را تأسیس کرد.
در تاریخ ریاضیات می توان گفت که تقریباً تمام کارهای مهم ریاضی در قرن چهارم توسط دوستان یا شاگردان افلاطون انجام شده است. آکادمی افلاطون رابط بین ریاضیات فیثاغورث اولیه و ریاضیات اسکندریه شد. تأثیر افلاطون بر ریاضیات به دلیل هیچ یک از اکتشافات ریاضی او نبود، بلکه به دلیل اعتقاد پرشور او بود که مطالعه ریاضیات بالاترین جایگاه را برای آموزش ذهن و بنابراین در تربیت دانشمندان و کسانی که باید بهترین ها را کنترل کنند فراهم می کند. طرح. نقش مهمی ایفا می کند. این باور شعار معروف او را بر سردر دانشگاهش توجیه کرد: «کسی که هندسه نداند وارد نشود».
بنابراین، به دلیل روش فکری و ذهنی نابی که او فکر میکند مطالعه ریاضی در انسان ایجاد میکند، ریاضیات در اندیشه افلاطون مهمترین است و به همین دلیل در آموزش دانشگاه جایگاه ارزشمندی دارد.دوره آموزشی تعمبر برد در تبریز