آشنایی با صنعت چاپ
چاپ به معنای انتقال متن، عدد، حرف، تصویر و غیره است. روی یک سطح، که در واقع از فشرده شدن یک طرح از یک سطح به سطح دیگر ناشی می شود.با پیشرفت صنعت، نیاز شرکت ها به چاپ و مستندسازی آن افزایش یافته و باعث ایجاد دستگاه های صنعتی پیشرفته و متخصصین در این زمینه شده است.چاپ یکی از مهمترین ملزومات ارتباطات و انتقال اطلاعات است.
آشنایی با صنعت چاپ
وقتی صحبت از چاپ به میان میآید، احتمالاً اولین چیزی که به ذهن میرسد کتابها و مجلات هستند، اما امروزه این مفهوم فراتر رفته و شامل موارد بیشتری مانند بروشور، کارت ویزیت، بروشور، شیشه، پارچه، پلاستیک و غیره میشود.هر کدام از این محصولات فرآیند خاص خود را دارند و انواع مختلفی از دستگاه های چاپ برای این کار به بازار معرفی شده اند. با ظهور این دستگاه ها، تقریباً بر روی هر ماده ای از جمله پلاستیک، نایلون، فلز و شیشه به اشکال مختلف چاپ می شود.امروزه با وجود گسترش تبلیغات آنلاین و شبکه های مجازی، این صنعت همچنان جایگاه خود را حفظ کرده و یکی از ارکان اصلی تبلیغات محسوب می شود.
تاریخچه ی صنعت چاپ
3،000،000 سال قبل از میلاد مسیح، اولین تحولات در صنعت چاپ را می توان به ساکنان بین النهرین ردیابی کرد که از مهره های استوانه ای برای چاپ نوشته ها و تصاویر روی سطوح گلی استفاده می کردند. در جوامع دیگر مانند چین و مصر از مهرهای کوچک برای مهر زدن روی سطوح و پارچه ها استفاده می کردند.
در قرن دوم پس از میلاد دانشمند چینی به نام تسای لون برای اولین بار در جهان موفق به اختراع و تولید کاغذ شد.
در قرن هفتم میلادی ج.، کتاب کوچکی حاوی متونی از انجیل یوحنا به زبان یونانی در تابوت گذاشته شد و محققان موفق شدند جسد وی را در کلیسایی در بریتانیا نبش قبر کرده و این کتاب ارزشمند را خارج کرده و در آن قرار دهند در حال حاضر کتاب مقدس کاتبرت به عنوان قدیمی ترین کتاب اروپایی
در قرن یازدهم، دانشمند چینی به نام بیشنگ برای اولین بار موفق به اختراع حروف متحرک شد، او حروف چاپی خود را از خاک رس ایجاد و اختراع کرد. در قرن دوازدهم، فناوری کاغذسازی و صنعت کاغذسازی به اروپا رسید.
در قرن سیزدهم، حروف فلزی برنزی برای اولین بار در چین و ژاپن طراحی شد که قدیمی ترین آنها به سال 1397 پس از میلاد برمی گردد.
هنر منبت کاری از دیرباز در بسیاری از کشورها وجود داشته است و این هنر در آغاز قرن پانزدهم به اروپا راه یافت. هنر منبت کاری هنر کنده کاری تصاویر و متون روی سطوح است. این هنر توسط چاقوهای مخصوص روی سطوح چوبی ایجاد شد.
در سالهای بعد این هنر را توسعه دادند و از آن به عنوان مواد تکثیر و نشر استفاده کردند. به گونه ای که مطالب خود را روی آن حک می کردند و سپس آن را در جوهر می گذاشتند و سپس آن سطح را روی کاغذ می گذاشتند. بیشتر این نوع چاپ ها در کتابخانه های اروپایی یافت می شود و چندین کتاب از جمله انجیل و گوتنبرگ با این نوع چاپ و منتشر شده است.در سال 1465 یک هنرمند آلمانی قلم زنی را اختراع کرد. در این تکنیک به وسیله یک جسم تیز، تصویری بر روی صفحه فلزی (مسی) حک می شود.
ویلیام کوگستون در سال 1476 تجهیزاتی را از هلند خرید و اولین ماشین چاپ را در انگلستان ساخت. در همان سال برای اولین بار از حکاکی روی مس برای چاپ تصاویر استفاده شد. تا پایان قرن پانزدهم، صنعت چاپ به بیش از 250 شهر بزرگ در سراسر اروپا گسترش یافت.دوره آموزشی کامپیوتر تبریز