آشنایی با علم داروسازی
رشته داروسازی بخشی از علوم پزشکی مربوط به تولید و ساخت دارو، مطالعه وضعیت داروها در بدن انسان و ارگانیسم ها و تأثیر دارو در سلامت جامعه و کاهش بحران های بیماری زا نقش دارند. به عبارت دیگر میدان فارماکولوژی شناسایی ماده موثره، فرمولاسیون این ماده (تبدیل ماده موثره به شکل قابل مصرف برای بیمار مانند قرص، کپسول، شربت یا روش تزریقی) و اثر دارو را بر بدن بیمار بررسی می کند.
شاید جالب باشد بدانید که حدود 30 تا 50 درصد از دلایل شکست درمان بیمار مربوط به دارو است. یعنی کیفیت دارو، انتخاب نوع دارو و نحوه مصرف آن (بیمار از چه غذاها یا داروهای دیگری استفاده کرده است) می تواند اثر دارو را تضعیف کند. این وظیفه داروساز است که علت را تشخیص دهد و در این زمینه پزشک معالج الزامی است.
داروسازی ترکیبی از علوم پایه و بالینی است و به همین دلیل توانایی در دروس فیزیک، شیمی و زیست شناسی برای این رشته می باشد.همچنین لازم است برای ارائه خدمات به بیماران، دانشجوی این رشته باید بتواند به درستی با مردم ارتباط برقرار کند.او باید خوب صحبت کند و در عین حال فردی سخت کوش و جدی باشد زیرا دروس این رشته بسیار جامع و متنوع و هر دو طرف است.جنبه حفظی و تحلیلی دارد و در نتیجه تلاش بسیار زیادی را می طلبد.
بازار کار داروسازی
زمینه شغلی داروسازی بسیار متنوع است. یک داروساز می تواند در صنایع داروسازی و کارخانه های آرایشی و بهداشتی یا در داروخانه برای دریافت نسخه از پزشکان و تهیه داروهای نسخه ای برای بیماران کار کند.
در بخشهای تحقیقاتی، داروساز میتواند با مطالعه الگوهای مصرف دارو و نوع بیماریهای منطقه، به ارتقای سطح آگاهی عمومی و بهینهسازی مصرف داروها در آن منطقه کمک کند. در کارخانه جات، داروسازان وظایفی مانند بررسی کیفیت داروها و نظارت بر عملکرد فعالیت های آزمایشگاهی و تولید دارو در کارگاه های تولید دارو را بر عهده دارند.
در داروخانه داروساز به عنوان کارمند فنی بر اجرای نسخه ها نظارت و مشتریان را راهنمایی می کند. علاوه بر این، داروساز به عنوان یک مشاور دارویی، پزشکان، پرستاران و بیماران را در انتخاب و استفاده از داروهای صحیح راهنمایی می کند. دوره تکنسین داروخانه در تبریز