آشنایی با فیزیک
علوم پایه: این بخش از علوم شامل مواردی مانند ریاضی، فیزیک، شیمی، زیست شناسی است و نقش مادر را برای علوم غیر پایه ایفا می کند و هر کشوری که در این زمینه ها و زمینه ها سرمایه گذاری می کند، پس از چند سال می تواند ادعا کند که علم در آن کشور است. آنها پایه های خوبی دارند.
آشنایی با فیزیک پایه
بیایید مثالی بزنیم تا مقاله بهتر شود. درختی را در نظر بگیرید. هر چه درخت قوی تر و ریشه های قوی تر باشد در برابر باد و طوفان مقاوم تر است و در برداشت محصول خوب است. اما اگر تنه و ریشه مناسبی نداشته باشد، نمی توان انتظار داشت که مقاوم باشد و میوه خوبی بدهد. علوم پایه نیز مانند تنه این درخت و علوم غیر پایه که در بند بعدی توضیح داده می شود نیز از میوه های این درخت است.
اگر کشوری در علوم پایه پیشینه قوی داشته باشد، آن کشور از نظر علمی پیشرفت کرده و ثمرات خوبی به بار خواهد آورد. رشته فیزیک نیز از آن دسته علوم پایه است که در طول تاریخ از اهمیت ویژه ای در میان سایر علوم برخوردار بوده است. این علم دانشی است که به مفاهیم طبیعت می پردازد و به چرایی پدیده های طبیعی در قالب معادلات ریاضی می پردازد و به آنها پاسخ می دهد. البته این رشته سختی ها و لذت های خود را دارد و بیشتر برای کسانی مناسب است که به دروس پایه و منطقی علاقه دارند، حس کنجکاوی، هوش و پشتکار خوبی دارند و علاقه شدیدی به محاسبات ریاضی دارند.
علوم غیر پایه: شامل کلیه رشته های مهندسی مرتبط با علوم پایه، به عنوان مثال از مهندسی معماری تا معدن یا از مهندسی کامپیوتر تا مهندسی پزشکی می باشد. همانطور که در قسمت مربوط به علوم پایه اشاره شد، این رشته های مهندسی ثمره علوم پایه هستند و اگر کشوری می خواهد مهندسان توانمند داشته باشد، باید علوم پایه را به خوبی گسترش دهد و از طریق رشته های مهندسی به کار گیرد.واد
تاریخچه فیزیک
از دیرباز در تلاش برای کشف ماهیت پدیده های طبیعی مانند حرکت سیاره ها، صاعقه، الکتریسیته ساکن و بسیاری از پدیده های طبیعی دیگر بوده است. سؤالات زیادی در مورد «چرا» و «چگونگی» پدیده های طبیعی در ذهن او ایجاد شد. در این عصر به دلیل فقدان دانش بشری سعی شده بسیاری از این پرسش ها بر اساس فلسفه پاسخ داده شود. افراد زیادی برای راستی آزمایی این پدیده ها تلاش کردند، از جمله ارسطو و ارشمیدس را می توان نام برد، ارشمیدس نیز پاسخ مناسبی یافت که امروزه اثر مدون از طریق ارشمیدس قانون مایع شناخته شده است، اما فلسفه علمی نمی تواند معماهای پیچیده طبیعت را حل کند. که به مرور زمان در این زمینه بی اثر بوده است. و از این رو برای توصیف این پدیده ها نام «فیزیک» جایگزین علوم دیگر شد.
که روند رشد و تکامل را همراه با تاریخ بشر طی کرده و اکنون یکی از پیچیده ترین و در عین حال جذاب ترین علوم انسانی است که ذهن های درخشان بسیاری را به خود مشغول کرده است. از اساسی ترین پیشرفت های فیزیک می توان آنها را به شرح زیر معرفی کرد:
• رشد ابن هیثم و دیگر دانشمندان مسلمان ایرانی مانند خواجه نصیرالدین طوسی: این دانشمندان مسلمان اولین کسانی بودند که فیزیک را از یک علم فلسفی انتزاعی به یک علم تجربی مبتنی بر آزمایش تبدیل کردند. بر اساس اصول فیلسوفان یونانی و تجزیه و تحلیل دقیق آنها و از طریق ابزار ریاضیات توانستند تغییرات بزرگی ایجاد کنند. دوره ارز دیجیتال در تبریز