آشنایی با مذاهب
«مذهب» به معنای راه و روش است و در مفهوم دینی، به مسیر اعتقادی افراد، مذهب گفته میشود.در این تعریف، می توان مذهب را در ارتباط با اصل دین هم به کار برد، به عنوان نمونه، پیامبر (صلیاللهعلیهوآله)، بنیان گذار مذهب اسلام بوده است، اما اکنون در مورد اصل اسلام از واژه «دین» و یا «آیین» استفاده میشود.مذهب در گذشته به مكتبهاى فكرى درون یك دین (مانند مذاهب چهارگانه یا پنجگانه فقه اسلامى ) اطلاق مىشد.امروزه با هر جایگاهی که داری باید با کامپیوتر آشنایی داشته باشی برای موفقیت در این امر حتما دوره ICDL در تبریز رو شرکت کنید.
آشنایی با مذاهب
در مغرب زمین ، واژه ((Religion)) به معناى مكتبهاى درون یك دین و به معناى خود دین به كار مى رود و حدود نیم قرن است كه متجددان كشور ما تحت تاءثیر این موضوع ، كلمه مذهب را به هر دو معنا استعمال مى كنند.
فرق دین و مذهب
مذهب اغلب برای دین استفاده می شود، یعنی دین عام است و مذهب خاص. مثلاً دین مبین اسلام عمومی است و شامل همه فرقه های اسلامی می شود و از این رو شیعه و سنی معتقدند که اگر کسی به وجود خدا و یگانگی او و نبوت پیامبر اکرم (ص) و آنچه از جانب خداوند آورده است، اقرار کند، مسلمان است و آثار اسلام که در کتب فقهی آمده است مربوط به او است [8] اما فروع اسلام علاوه بر این عقاید دارای عقاید خاصی هستند که سایر ادیان ندارند. ، اما مذهب Tsunan اینطور فکر نمی کند.
بر این اساس، گاهی یک دین دارای چندین مذهب است; پس بین دین و مذهب به اصطلاح اربعه رابطه عمومی و خصوصی مطلق است یعنی دین شامل مذهب و عام است و مذهب جزء دین و خاص است.
گاهی دین و مذهب را مترادف می دانند و دین را به مذهب تعبیر می کنند. به عنوان نمونه یکی از نویسندگان آورده است: امروزه جامعه شناسان اعتراف می کنند که همه جوامع بشری بدون استثنا دارای نوعی مذهب بوده اند. ماسموئل کونیگ، جامعهشناس معروف غربی در کتاب جامعهشناسی خود میگوید: «تمام جوامع بشری دارای نوع مذهب بودهاند… امروزه نه تنها مذهب در سراسر جهان وجود دارد، بلکه تحقیقات دقیق نشان میدهد که اولین قبیلههای انسانی نیز نوع مذهب را داشتهاند.وی سپس سخنان ویل دورانت را نقل می کند و می گوید: ویل دورانت پس از بیان کفر برخی از قبایل اولیه به خدا و دین می گوید: با این وجود آنچه ذکر کردیم یکی از موارد نادر و این اعتقاد دیرینه است که دین موضوعیت دارد. که عموم شامل انسان می شود.
با حقیقت موافق است. از نظر فیلسوف این مبحث یکی از مباحث اساسی تاریخ و روانشناسی به شمار می رود… و توجه کنید که دین از قدیم الایام با تاریخ بشر همراه بوده است»می توان دریافت که در کلام این دو جامعه شناس، مذهب و دین مترادف هستند و هر دو برای او معنی مذهب دارند. یک معنای عام است.
در عرف وقتی میخواهند افراد متحد دین و مذهبی را توصیف کنند، میگویند این یا آن شخص مذهب است و از مذهب بودن در مورد یک فرد مذهبی استفاده میکنند.
نتیجه اینکه دین و مذهب با هم منافاتی ندارند، بلکه رابطه بین آنها یا عموم مردم مطلق است، این در صورتی است که مذهب طبق نظر یک فرقه خاص از دین استفاده می شود، یعنی همان. به این معنی که از اصطلاح مذهب استفاده می شود یا اینکه بین این دو مفهوم رابطه مساوی وجود دارد. مذهب به معنای دین استفاده می شود.دوره آموزشی تکنسین داروخانه در تبریز