آشنایی با کاربر امور بانکی
فهرست مقاله
کاربر امور بانکی شغلی در زمینه خدمات گروه مالی بازرگانی است و شامل مهارت های اجرای اصول و مفاهیم بانکی، اجرای اصول قانونی حاکم بر معاملات، اجرای اصول و مفاهیم حسابداری و صورت های مالی اساسی در بانک، ثبت عملیات انواع چک، سفته و سفته. گشایش قفل و محاسبه سود سپرده ها، ثبت تسهیلات اعطایی، انجام وظایف تحویل در صندوق، برقراری ارتباط موثر با مشتریان. امروزه با هر جایگاهی که داری باید با کامپیوتر آشنایی داشته باشی برای موفقیت در این امر حتما دوره ICDL در تبریز رو شرکت کنید.
کاربر امور بانکی کیست؟
جالب است بدانید که کاربر امور بانکی در واقع فردی است که با اصول بانکداری آشنایی کامل دارد و می تواند در مواقع لزوم مشکلات را شناسایی و همه آنها را حل کند. کاربر امور بانکی فردی است که باید با مفاهیمی مانند کلیه قوانین حقوقی، مفاهیم حسابداری و آشنایی کامل با انواع چک و سفته، اسناد معتبر و نامعتبر، انواع حساب ها و سپرده های موجود و نحوه پرداخت آشنا باشد. عوارض و همچنین موارد مرتبط در کنار این مسائل می توان به اهمیت حسابداری در بانکداری نیز توجه کرد، زیرا افراد بی شماری هستند که با بی توجهی به این دانش، از مهارت چندانی بهره نمی برند. همچنین یکی از مهمترین ویژگی های کاربر امور بانکی نحوه برخورد صحیح با متقاضیان می باشد در نتیجه فرد علاوه بر تسلط بر تمامی امور بانکی باید نحوه برخورد صحیح با متقاضیان را در هر شرایطی مد نظر داشته باشد.
آشنایی با تاریخچه بانکداری در جهان:
در این بخش قصد داریم تاریخچه بانکداری در جهان را به علاقمندان آموزش کاربر امور بانکی ارائه دهیم. لازم به ذکر است که در گذشته بانک ها و بانکداری در امپراتوری بابل به صورت مبادلات بانکی و به صورت بدوی رواج داشت و حتی در قانون حمورابی نیز مقرراتی برای اعطای وام و پذیرش سپرده های تجاری وضع شده بود و دستورالعمل هایی در آن وجود داشت. . در مورد سرمایه گذاری همچنین در یونان باستان معابد به عنوان صرافی با تجار دیگری مشغول بوده و در این راستا سپرده های مردم را می گرفتند و به افراد دیگر وام می دادند.
همچنین در چین و ایران باستان روش های مبادله و قرض دادن پول وجود داشته است. با گذشت زمان و با پیشرفت جوامع، اشکال مختلفی از نهادها پدید آمدند که پاسخگوی نیازهای اعتباری مردم بودند و صرافان همواره در میان آنها جایگاه ممتازی داشته اند. علاوه بر این، در چین و ایران باستان، روش های مبادله پول و وام دادن، اما اولین مؤسسه مالی خصوصی به نام بانک، در سال 1171 میلادی به نام بانک «ونیز» آغاز به کار کرد. به این ترتیب با پیشرفت جوامع، مردم نیز مشتاق افزایش مهارت های بانکی خود شدند و نقش مهمی در به دست آوردن سرمایه دولت و سرزمین خود داشتند.
آشنایی با مفاهیم و اصول بانکداری:
بانکداری به طور کلی به بخش شناخته شده ای از جامعه تبدیل شده است. برخی از ملل هنوز از نوع سنتی و برخی دیگر از نوع اجتماعی استفاده می کنند. بانکداری اجتماعی یکی از مفاهیم جدیدی است که در دهه های اخیر رشد زیادی داشته و افراد زیادی را به خود جذب کرده است. در این نوع جدید بانکداری که جوامع اخیراً به آن پی برده اند، علاوه بر موضوع سود، مسائل دیگری نیز مورد توجه قرار می گیرد. در تحلیل بانکداری اجتماعی توجه به اصول بانکداری پایدار از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بانکداری پایدار نیز می تواند بر اساس موارد زیر شکل بگیرد و توسعه آن از این فرآیند نشات بگیرد:
1. استفاده از رویکرد سه گانه در مدل های کسب و کار
2. ارائه خدمات توسط بانک ها به اقتصاد و جامعه
3. روابط بلند مدت با مشتریان و درک مستقیم از فعالیت های اقتصادی آنها.
4. راه حل های پایدار و بلند مدت در برابر نوسانات اقتصادی
5. حاکمیت شفاف و فراگیر این نوع بانکداری
6.با توجه به تمامی موارد فوق در توسعه فرهنگ بانکداری.