آشنایی با حسابداری مالیاتی

آشنایی با حسابداری مالیاتی
زمان زیادی از وقتی که حسابداری به عنوان یک علم بسیار کاربردی و مورد نیاز برای تمامی کسب و کار ها در کشور ما محسوب می شود نگذشته است.سال های متمادی زمان برد که در کنار کسب و کار ها و بنگاه های اقتصادی بزرگ، کسب و کار های کوچک و یا حتی مغازه دار ها هم به این فکر افتادند که از خدمات حسابداری استفاده کنند و از تاثیر این خدمات در کسب و کار خود آگاه شوند.همان طور که در مقاله حسابداری چیست در مورد تاریخچه حسابداری و صفر تا صد این رشته توضیح دادیم و حسابداری مالیاتی را به عنوان زیر شاخه ای از حسابداری معرفی کردیم(آشنایی با حسابداری مالیاتی).
امروزه حسابداری پیشرفت زیادی داشته است به طریقی که حتی به شاخه های متفاوتی تقسیم شده اند.مشاهده می شود که در کسب و کار های بزرگ حتی گروهی تحت عنوان گروه حسابداری دارند که هر کدام از افراد گروه قسمتی از فرایند های مالی و حقوقی را بر عهده می گیرند.برای مثال شخصی به امور مربوط به حقوق پرسنل رسیدگی می کند و شخصی دیگر حسابداری مالیاتی را عهده دار می شود(آشنایی با حسابداری مالیاتی).
حسابداری مالیاتی یا به زبان انگلیسی (Tax Accounting) یکی از شاخه های حسابداری محسوب می شود که در آن فرد حسابدار به صورت های مالی مختلف رسیدگی نمی کند و تمرکز خود را صرفا بر روی بحث مالیات و حسابداری و حسابرسی به امور مالیاتی می گذارد.این تخصص که به عنوان تخصصی رسمی در نظر گرفته می شود، قوانین واضحی دارد که کسب و کار ها ملزم به رعایت این قوانین حسابداری مالیاتی هستند(آشنایی با حسابداری مالیاتی).
دوره های حسابداری در تبریز
رشته حسابداری از نظر اشتغال در صدر همه رشته ها قرار دارد، چون همه شرکت ها، موسسات، سازمان ها، ارگان ها و فروشگاه ها نیز به حسابداری نیاز دارند. معمولا حسابداری برای فروشگاه ها و مغازه ها با دانش حسابداری مقدماتی قابل انجام است اما حسابداری شرکت ها و موسسات علاوه بر دانش حسابداری مقدماتی، به علوم تخصصی تر حسابداری نیز نیاز دارد. مثلا حسابدار شرکت های خدماتی و بازرگانی، در کنار علم حسابداری مقدماتی، باید نسبت به مالیات تسلط داشته باشد که با آموزش حسابداری مالیاتی این موضوع مرتفع می گردد.
هر روزه تعداد شرکت هایی که ثبت می شوند رو به رشد است که هر یک از آن ها به حسابدار نیاز دارند و همچنین شرکت هایی که در حال توسعه هستند نیز به جمع متقاضیان حسابدار اضافه می شوند. این بازار آن قدر ظرفیت دارد که اگر هر حسابدار با دانش حسابداری مالیاتی که مختص بازار کار است آشنا باشد، بیکار نمی ماند. بنابراین حسابداری مالیاتی از مهم ترین مباحثی است که امروزه حسابداران و شرکت ها به شدت به آن نیاز دارند و باید تا حد زیادی به آن اهمیت بدهند. حسابداری مالیاتی شامل مواردی مانند: مشاوره مالیاتی، تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی و… است.