آشنایی با مدیریت مالی

آشنایی با مدیریت مالی
مدیریت مالی یکی از مهمترین جنبه های کسب و کار است. برای شروع یا حتی موفقیت در کسب و کار، به دانش بسیار عالی در مورد مدیریت مالی نیاز دارید. مدیریت مالی فعالیت حیاتی هر سازمانی است. این فرآیند شامل برنامه ریزی، سازماندهی، کنترل و نظارت بر منابع مالی به منظور دستیابی به اهداف سازمانی است. مدیریت مالی راه ایده آلی برای کنترل فعالیت های مالی یک سازمان مانند بودجه بندی، استفاده از وجوه، حسابداری، پرداخت، ارزیابی ریسک و سایر موارد مرتبط با پول است.
مدیریت مالی به معنای برنامه ریزی، سازماندهی، هدایت و کنترل فعالیت های مالی مانند تهیه و استفاده از بودجه (وجوه/منابع مالی) شرکت به منظور دستیابی آسانتر به اهداف سازمان است. مدیریت مالی شامل نحوه تأمین مالی و نحوه تخصیص (مثلاً بودجه ریزی سرمایه) است. همچنین شامل منابع کوتاه مدت مانند دارایی های جاری می شود. همچنین به سیاست تقسیم سود سهامداران مربوط می شود. مدیریت مالی مدیریت مؤثر و کارآمد منابع و هزینه ها است.
در واقع مدیریت مالی نوعی تحلیل مبتنی بر اصول علم اقتصاد است و هدف آن دستیابی به حداکثر دارایی های مالی و افزایش بهره وری سرمایه گذاری ها می باشد. این دانش با استفاده از داده های مالی منجر به تصمیم گیری های مهم می شود. علاوه بر این، این دانش است که دائماً در حال تغییر است و دیدگاهی جهانی دارد. به طور خلاصه هدف مدیریت مالی در یک شرکت دستیابی به سودآوری بالا و افزایش ثروت سهامداران شرکت است.
تاریخچه مدیریت مالی
در قرن هجدهم و نوزدهم ، مدیریت مالی شاخه ای از اقتصاد کاربردی در نظر گرفته شد. در ایالات متحده ، پس از ساخت راه آهن ، بازار محصول گسترش یافته و شرکت های بزرگ آمریکایی با یکدیگر ادغام شده اند. این امر باعث شد نیمی از صنایع تولیدی تحت نظارت تنها 78 شرکت بزرگ باشند. بنابراین ، در آن زمان ، مدیریت ساختار سرمایه به مهمترین کار مدیران تبدیل شد و این آغاز توسعه فرآیندهای مالی و تحلیل آنها بود.
در دهه 1920 ، صنایع بزرگی مانند شیمیایی ، فولاد و خودرو شروع به توسعه کردند. در سالهای اولیه این دهه ، این شرکت ها با افزایش حاشیه سود و کاهش سهام روبرو شده اند و ساختارهای مالی آنها توجه بیشتری را به خود جلب کرده است. قیمت محصول منجر به اهمیت کنترل نقدینگی و ساختار سرمایه در صنایع و شرکت ها شده است.
در سال 1929 ، آمریکا با یک بحران و رکود اقتصادی غیر منتظره روبرو شد و همین امر باعث بازسازی سرمایه و ورشکستگی شد. نقدینگی کاهش یافت و شرکت های بزرگ با هزینه های زیادی روبرو شدند. با آغاز جنگ جهانی دوم ، مدیریت سنتی دوباره مورد توجه شدید قرار گرفت. در این سالها بود که بیشتر سرمایه گذاری های صنعتی و پشتیبانی دولت به صنعت دفاعی هدایت می شدند و این بار مدیریت مالی با چالش های خاصی همراه بود.
در دهه 50 ، سیستم اقتصادی آمریکا با توسعه مثبت شروع به رشد کرد و برخی از بودجه های پولی مورد انتظار نیز فراهم شد. در دهه 1960 ، راه حل های سرمایه گذاری در حاکمیت شرکت ها مورد توجه ویژه ای قرار گرفتند. از آنجا که رهبری جدید منجر به کاهش سودآوری شرکت ها شده است و سیاست کوچک شدن دولت نیز منجر به ارزیابی مالی برنامه های سرمایه و تخصیص بهینه منابع مالی شده است.
سپس آمریکا شاهد تغییرات زیادی در دولت بود.این تغییرات با هدف افزایش رقابت در سطح جهانی و پیشرفت تکنولوژی مرتبط بود. تغییر در برخی قوانین و نوسانات نرخ ارز نیز بی تاثیر نبود. با رشد صنایع و سازگاری با فناوری های جدید، مدیریت با ابتکاراتی همراه بود. مدل های جدید ریاضیات، علوم کامپیوتر، اقتصاد سنجی و تحقیق در عملیات نیز به توسعه بیشتر این علم کمک کرده است. دوره مشاور قضایی در تبریز