آشنایی با مدیر مالی

آشنایی با مدیر مالی
مدیریت مالی، مدیریت بر منابع و مصارف شرکت است. مدیران مالی به دنبال افزایش سود شرکت (در کوتاه مدت) و افزایش ثروت سهامداران (در بلند مدت) می باشند. مدیران مالی همچنین مسئول سلامت مالی سازمان هستند. آنها گزارشات مالی را تهیه، فعالیت های سرمایه گذاری را هدایت، استراتژی ها را توسعه داده و برای رسیدن به اهداف مالی بلند مدت سازمان برنامه ریزی می کنند(آشنایی با مدیر مالی).
نقش مدیر مالی با توجه به پیشرفت های تکنولوژیکی و نرم افزاری در حال تغییر است. در گذشته وظیفه اصلی مدیر مالی نظارت بر مسایل مالی سازمان بوده است ولی حالا بیشتر به تحلیل داده ها و دادن مشاوره به مدیران عالی برای حداکثر سازی سود و افزایش ثروت سهامداران می پردازند.
مدیر مالی اغلب به صورت تیمی کارکرده و به مدیران عالی شرکت یا سازمان مشاوره می دهد و وظایفی که مختص آن سازمان یا صنعت است را انجام می دهد. برای مثال مدیران مالی دولتی باید در ثبت، کنترل و تخصیص بودجه متخصص باشند و مدیر مالی شاغل در بخش صنعت باید نحوه محاسبه و گزارش دهی بهای تمام شده کالا و محصولات تولیدی را به طور کامل بداند. علاوه بر این مدیران مالی باید با قوانین خاص مالیاتی که بر صنعت سازمان آنها موثر است، آشنا باشند. آنها با مدیران ارشد و واحدهای مالی و حسابداری ارتباط نزدیک دارند. مدیران مالی اکثرا به صورت تمام وقت کار می کنند و حجم کار آنها زیاد است(آشنایی با مدیر مالی).
در ادامه با وظایف مدیر مالی، توانایی ها و مهارتها، نحوه ورود به شغل مدیریت مالی، بازارکار و درآمد مدیران مالی و تیپ های شخصیتی مناسب شغل مدیر مالی آشنا می شوید.
مسئولیت ها و وظایف مدیر مالی
- بسته به اینکه مدیر مالی در چه شرکتی با چه ابعاد و اندازه ای کار می کند، دارای وظایف متفاوت می باشد اما برخی از وظایف آن در همه شرایط یکسان است و تنها کم یا زیاد می شود. در زیر به مهمترین آنها اشاره می کنیم :
- تهیه گزارشات و صورت های مالی – به منظور ارائه به مراجع قانونی و نظارتی مثل اداره امور مالیاتی، بیمه و حسابرسان و همچنین ارائه به مدیران عالی شرکت
- پاسخ به سازمان های نظارتی در صورت لزوم و دفاع از عملکرد قانونی شرکت
- نظارت بر مسائل مالی جزئی سازمان برای اطمینان از قانونی بودن آنها
- نظارت بر کارکنان مسئول گزارش دهی مالی و بودجه ریزی
- بازنگری گزارشات مالی سازمان و یافتن راه های کاهش هزینه ها
- تحلیل گرایش های بازار به منظور یافتن فرصت هایی برای تامین مالی بهتر، سرمایه گذاری در پروژه های جدید و یا پیشی گرفتن از شرکت های رقیب
- کمک به مدیریت ارشد شرکت در گرفتن تصمیمات صحیح مالی
دانش و مهارت مورد نیاز مدیر مالی
- مهارت های تحلیل و حل مشکلات – با توجه به اینکه هدف نهایی هر شرکت یا سازمان تجاری، کسب سود است و سود نیز از جنس پول و مال است لذا پیچیده ترین مسایل شرکت ها در حوزه مالی و سرمایه گذاری است و نیاز است مدیر مالی هر شرکت در هر مرحله موانع را شناسایی و تحلیل نموده و نسبت به حل مشکلات با کمک سایر مدیران اقدام نماید.
مدیر مالی – - مهارت های ارتباطی – به منظور ارتباط موثر با سایر مدیران شرکت و سازمان های قانونی مثل اداره بیمه، مالیات و شرکت های حسابرسی
- دقت و توجه به جزئیات – با توجه به سر و کار داشتن مدیران مالی با
- اعداد و ارقام ریز و درشت و اهمیت نقش کنترلی و نظارتی آن ها در شرکت، دقت به جزئیات از مهمترین مهارت های مورد نیاز برای آنها می باشد.
- مهارت های ریاضی و فناوری اطلاعات – با توجه به نقش فناوری اطلاعات و نرم افزارهای رایانه ای در ثبت و گزارش دهی اطلاعات مالی، امروزه هیچ یک از مدیران مالی نمی توانند بدون آگاهی و تسلط در این زمینه وظایف خود را به خوبی انجام دهند.
- مهارت های سازماندهی – به منظور مدیریت، کنترل و سازماندهی مناسب کارکنان بخش مالی شرکت و همچنین توان ارائه گزارش های ساختاریافته و هدفمند به مدیریت ارشد شرکت