آشنایی با مشتری شناسی

آشنایی با مشتری شناسی
در فرهنگ و ادبیات فارسی مفهوم «مشتری» مترادف با «خریدار» است و در بحث بازاریابی و فروش به مخاطب گفته می شود که توانایی و استعداد خرید کالا یا خدمات را دارد. در این تعریف، «توانایی» به معنای توانایی پرداخت و «استعداد» به معنای درک و شناخت مزیت های کالاها و خدماتی است که بخشی از نیازهای مخاطب را تامین می کند. بنابراین تبدیل مخاطب به مشتری زمانی صورت می گیرد که عناصر مهارت و استعداد برای انجام عمل «خرید» در آن ظاهر شود. داشتن توانایی شناسایی کالای مورد نظر بدون داشتن توانایی و یا بالعکس داشتن توانایی خرید اما نداشتن توانایی پرداخت، امکان شکل گیری فرآیند خرید را فراهم نمی کند.
علم مشتری یافتن اطلاعات پنهان، موجود و جدید در مورد ویژگی ها و ویژگی های مشتری، انگیزه مشتری، نوع خرید، فرآیند خرید، فروشنده، زمان و مکان خرید مشتری است.
رفتار بازار، به ویژه رفتار مشتری، پیش نیاز هر تصمیم صحیح در بازاریابی و فروش است. در دنیایی که پاسخگویی به انتظارات، ارزشها و ترجیحات هر مشتری کلید موفقیت است، شناخت و درک ویژگیها، ویژگیها، خواستهها بهویژه فرآیند خرید و معیارهای خرید مشتریان مختلف برای افراد مهم، برجسته و تاثیرگذار. . ، نوعی مزیت است.
رضایت مشتری
رضایت مشتری احساس مثبتی است که فرد پس از خرید کالا و خدمات دریافت می کند و احساس می کند ارزشی را که پس از آن خرید انتظار داشته است دریافت کرده است. هر سازمانی به منظور جلب رضایت مشتری می تواند سازوکاری را بر اساس نوع کالا و خدماتی که ارائه می دهد طراحی و برنامه ریزی کند تا به هدف فوق دست یابد.
به طور کلی می توان گفت که دو شرط اساسی برای دستیابی به رضایت مشتری وجود دارد.
شرط اول این است که: تحویل کالا و خدمات به موقع انجام شود. اگر تصور هر سازمانی این باشد که مشتری باید سفارش خود را به موقع دریافت کند و سازمان نیز موظف به تحویل آن سفارش است، مشتری احساس می کند که سفارش خود را به سازمانی دقیق و منظم تحویل داده است.
شرط دوم پاسخگویی مناسب به مشتری قبل و بعد از خرید است. مشتری قبل از خرید در ذهن خود تردید دارد که آیا سرویسی که می خواهد بخرد مناسب نیاز او است یا اینکه خدمات مناسب تری برای او موجود است و می تواند آن را در تاریخ مقرر دریافت کند. در این شرایط کارشناسان می توانند ابتدا با مشاوره مناسب نیازهای مشتری را اطلاع داده و مناسب ترین محصولات و خدمات را معرفی کنند. علاوه بر این، مشتریان پس از خرید، در مورد نحوه استفاده یا خدمات از امکانات سؤالاتی خواهند داشت و پاسخگویی آنلاین و تلفنی می تواند در مرحله پس از خرید پاسخگوی نیازهای آنها باشد. برای جلب رضایت مشتری، کارشناسان باید با حوصله به تمام مکالمات مشتری گوش دهند و با لحن مناسب فرد را راهنمایی کنند. دوره اتوکد در تبریز
.