آشنایی با علم دندانپزشکی
دندانپزشکی، علمی پیشرفته با ریشههای کهن، به تشخیص و درمان بیماریهای دهان و دندان و پیشگیری از مشکلات مرتبط میپردازد. این رشته با شناسایی زودهنگام بیماریها، نقش حیاتی در حفظ سلامت دهان و دندان و حتی پیشگیری از برخی بیماریهای سیستمیک ایفا میکند. دوره تحصیل دندانپزشکی شش سال است و ورود به این رشته نیازمند کسب رتبههای ممتاز در آزمونهای ورودی دانشگاههاست. تاریخچه دندانپزشکی به 7000 سال پیش بازمیگردد.
اگرچه در ابتدا توسط آرایشگران (در کشورهایی مانند چین و فرانسه) انجام میشد، اما در قرن چهاردهم به عنوان یک حرفه تخصصی مستقل شکل گرفت. پیر واکارد با ارائه آثار علمی ارزشمند، به عنوان پدر دندانپزشکی شناخته میشود. در ایران، درمان سنتی دندان درد با گیاهان دارویی سابقهای طولانی دارد و آموزش رسمی دندانپزشکی از سال 1307 با تأسیس دانشکده دندانپزشکی در خانه هنر و سپس انتقال آن به دانشگاه تهران آغاز شد و امروزه در دانشگاههای معتبر کشور ادامه دارد.
بازار کار دندان پزشکی
فارغ التحصیلان دندانپزشکی می توانند در دانشکده های دندانپزشکی، مراکز دولتی و بیمارستان ها، کلینیک های متعلق به سایر دندانپزشکان و یا با داشتن شرایط لازم در مطب خصوصی خود کار کنند.
بازار کار در این رشته نیز مانند سایر رشته های آموزشی در حوزه بهداشت و درمان، بستگی زیادی به سیاست های دولت و قوانین وزارت بهداشت دارد، اما با وجود روندهای جدید و متنوع در این زمینه، به ویژه اگر تجربه و مهارت کافی و لازم در این زمینه وجود دارد، خب دندانپزشکی را می توان یکی از پرطرفدارترین و پردرآمدترین مشاغل نامید، بنابراین می توان گفت بازار کار بسیار مناسب و گسترده ای برای فارغ التحصیلان این رشته وجود دارد.
در مورد درآمد دندانپزشکان باید گفت که درآمد آنها بسته به محل کار و شرایط کاری می تواند متفاوت باشد، مثلاً فارغ التحصیلان اگر در کلینیک های خصوصی کار کنند، درآمد بیشتری دارند (حقوق ثابت و درصدی برای هر بیمار دریافت می کنند. ) و در صورت کار در بیمارستان های دولتی طبق قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت می کنند.
می توان گفت فردی که در رشته دندانپزشکی در رشته جراحی فک و صورت تحصیل می کند سالانه 1 تا 2 میلیارد تومان درآمد دارد به همین دلیل این شغل را می توان یکی از پردرآمدترین مشاغل دانست. دوره ی آموزشی دستیار دندانپزشک در تبریز